Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Клепачівська громада» (код ЄДРПОУ: 40130300) був реорганізований і увійшов до складу Хорольської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Клепачівська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Хорольської громади

Що необхідно знати пільговику!

Дата: 10.12.2019 09:20
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Що необхідно знати пільговику!

 

З жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг, однак це не впливає на розмір пільгової знижки з оплати житлово-комунальних послуг в межах встановлених соціальних нормативів який залишається незмінним (незалежно від форми отримання пільги (готівка чи безготівка).

Про розмір нарахованої пільги за місяць Вас поінформовано в повідомленні про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг (додається). Якщо тарифи на житлово-комунальні послуги не змінюються, то щомісячний розмір пільги протягом опалювального періоду буде однаковим.

В подальшому якщо тарифи на житлово-комунальні послуги змінюватимуться, то щомісячний розмір пільги теж буде переглядатись.

Пільговики, які отримують пільгу у готівковій формі (на руки) повинні сплачувати за житлово-комунальні послуги самостійно та в повному обсязі.

Важливо знати! Перерахування коштів у грошовій безготівковій формі за надані пільги надавачам послуг здійснюється не по пропорційному принципу (коли за кожну послугу проводився розрахунок у відсотках від суми пільги), а у визначеній законодавством послідовності (по принципу пріоритетності): перше – за опалення (теплопостачання, газо- або електропостачання); друге – за гаряче водопостачання; третє- за централізоване водопостачання та водовідведення; потім - постачання електричної енергії на освітлення; далі - постачання природного газу для приготування їжі та підігріву води; вивезення побутових відходів; послуги з управління багатоквартирним будинком; внески за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Як сплатити за житлово-комунальні послуги з урахуванням пільг

Ви можете дізнатись в один із способів:

 

  1. з отриманого смс-повідомлення від Ощадбанку. (надходитиме на номер мобільного телефону щомісяця після 18 числа наступного місяця).

                                                                            Зразок смс-повідомлення

Фото без опису   

                                                                    Зміст смс-повідомлення

                                               Пільга 834 грн. 56 коп. – загальний розмір пільги

                                                                    Водопостачання – 25,13 грн.

                                                                Електропостачання - 84,00 грн.

                                                                    Газопостачання - 69,19 грн.

                                                                    Послуга з управління

                                                                багатоквартирним будинком

                                                                (квартплата)  - 56,36 грн.

                                 Суми за послуги, які необхідно  пільговику сплатити самостійно

Якщо суми пільги достатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг, то пільговику не потрібно нічого доплачувати.

Якщо суми пільги недостатньо для сплати всіх житлово-комунальних послуг (приклад), то сплачено буде лише за ті послуги, на які вистачить розміру пільги. А послуги, за які потрібно пільговику сплатити самостійно, буде зазначено в смс-повідомленні.

У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.

________________________________________________________________________________________

або

  1. зареєструватись в Особистому кабінеті пільговика на сайті Ощадбанку за посиланням https://pkb.oschsdbank.ua/ , де відображена інформація про нараховані суми за спожиті послуги та сплачені суми пільги в розрізі кожного виду послуги.

(з інструкцією як здійснити реєстрацію ви можете ознайомитись за посиланням http://plsz.gov.ua/subsidii.html.

Реєстрація в Особистому кабінету надасть можливість щомісячного контролю за проведенням своєчасної оплати за житлово-комунальні послуги.

________________________________________________________________________________________

або

  1. розрахувати суми до сплати самостійно.

Для цього необхідно знати розмір пільги та нараховані суми за спожиті послуги (про нараховані суми за послуги можна дізнатись з платіжки чи розрахувати самостійно при використанні газу чи електроенергії для опалення)

Наприклад:

Розмір нарахованої пільги – 834,56 грн.

Нарахована сума за спожиту послугу з теплопостачання (або газо-/електропостачання для опалення) – 555,48 грн. Нарахована сума за спожиту послугу за гаряче водопостачання – 179,08 грн.

Нарахована сума за централізоване водопостачання та водовідведення – 125,13 грн.

У наведеному прикладі за рахунок пільги сплачено повністю за послуги з теплопостачання та гаряче водопостачання, а самостійно сплачувати пільговику необхідно: за послугу з водопостачання та водовідведення – 25,13 грн.; за послугу з електропостачання – 84,00 грн.; за послугу  газопостачання (газ для плити) – 69,19 грн.; за послугу з управління багатоквартирним будинком (квартплата) – 56,36 грн.


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано